Ge en autentisk italiensk smak till din köksträdgård med Bioponis Genovese basilika, perfekt för dina pesto- och pistou-sopprecept!
Mycket väldoftande italiensk sort, basilikum Genovese används oftast för att göra pesto eller soppa med pesto. Du kan även använda den i en grönsaksrätter eller i sallader.
Blomningen gör bladen bittra och stoppar tillväxten. Vi rekommenderar att du beskär din basilika regelbundet, innan den blommar.
Efter att du har skördat din köksträdgård kan du frysa det du inte har använt, antingen genom att lägga bladen i en fryspåse utan luft och placera den i frysen, eller genom att hacka bladen i iskubsformar, fyllda med vatten eller olja och placeras i frysen. Du kan också förvara dina basilika blad direkt i en flaska olja för att aromatisera den. Om du torkar den förlorar den mycket smak.
Innan du konsumerar örter eller medicinska växter rekommenderas det att personer under behandling, barn samt gravida eller ammande kvinnor rådfrågar en läkare.
Förvara på en sval och torr plats. Används inom 12 månader efter köpet.
| Varumärke | Bioponis |
| Leverantörsreferens | BIO30105G |
| Färg | brun |
| Färg | Brun |
| Antal per produkt | 5 |